Vatandaş artık küçükbaşa da ortak girmeyi düşünüyor

Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde Kurbanlık Satıcıları: Maliyetler Arttı, Kurbanlık Fiyatları Yükselmeli

Kadirli’de kurbanlık satıcıları, maliyetlerin önemli ölçüde yükseldiğini belirterek, bu durumun kurbanlık fiyatlarına da yansıması gerektiğini söyledi.

Kurbanlık satıcısı Duran Arslantaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

“Ben küçükbaş hayvan besliyorum. Geçen sene yemin torası 400 liraydı, bu sene 650-670 lira. Kurbanlığın kilosunun 370-400 liraya kadar çıkması gerekiyor bunun, yoksa kurtarmıyor bizleri. Bunun bit iğnesi var, ilaçları var, hapı var, akşama kadar geziyorsun, emeği kolay değil. Bırakmayı düşünüyorum, kurtarmıyor.”

SAMAN 2 KATINA ÇIKTI

Başka bir besici Mehmet Akbaş ise “Bu sene kurbanlığın kilosunun 350 lira olması lazım. Arpaya, küsbeye güç yetmiyor, fenni yeme, hazır yemlere, hiçbir şeye güç yetmiyor. Saman 80 liraydı, 160 lira oldu. Diğer yemler de 350 liradan 700 lira oldu, 650 lira oldu, 600 lira oldu” ifadelerini kullandı.

Hayvan tüccarlığı yapan Ufuk Kubilay da “Tüccarım, üretici yem maliyetleri yüksek olduğundan, süt para etmediğinden bütün hayvanlarını satıyor. Hayvancılık bitiyor. Küçükbaş, büyükbaş tüketiliyor, köylü zor durumda, bu işi bırakıyor” şeklinde konuştu.

“ARTIK İNSANLAR KÜÇÜKBAŞA ORTAK GİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR”

Artan maliyetlerden dert yanan besici Samet Kocaman da şunları dile getirdi:

“Kadirli’de kurbanlık besliyorum. Bu sene maliyetler çok olduğu için geçen seneye göre yüzde yüz her şey artmış durumda, zararına bakıyoruz. Hatta geçen iki kişi geldi kurbanlık bakmaya, aralarında şakalaştılar ‘Ortak mı girsek küçükbaşa, kurbanlığa’ dediler.

Arpanın torbası 580 lira oldu, küsbenin torbası 600 lira oldu. Geçen sene 300-350 lira civarındaydı, yüzde yüz artış oldu. Çok perişan vaziyetteyiz, maliyetler çok arttı. Geçen seneye oranla fazla soran da yoktu zaten kurbanlığı. Böyle giderse çiftçi, çiftçilik yapmayacak, hayvancı, hayvancılığı bırakacak. Millet tarlasını takımını ekmeyecek. Seneye artık kurbanlık bile besleyemeyeceğiz. Et krizi bundan dolayı. Üretici üretimi bıraktığı için et krizi başlıyor.

Maliyetler çok yüksek, aldı başını gidiyor. Üreticinin sonu hüsran. Evinde oturacak, mala mülke bakmayacak. Milletin alım gücü o kadar düşmüş ki, normalde büyükbaşa ortak girilir artık insanlar küçükbaşa ortak girmeyi düşünüyor. Durumlar o kadar kötü yani.”

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremle mücadele milli meseledir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium’da Türk Kızılay Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan “Kentsel dönüşüm için vakit kaybedemeyiz. Depremle mücadele milli meseledir. Asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak kaybedecek vaktimiz, kimsenin kaprisiyle uğraşacak lüksümüz yok” dedi.

Dilek İmamoğlu’na First Lady telefonu

Ekrem İmamoğlu’nu tutuklanmasının ardından çok sayıda isim dayanışma için Dilek İmamoğlu ile görüşürken dayanışma telefonlarından sürpriz bir isim çıktı.

Çin’de insansı robot sunum sırasında kontrolden çıkarak mühendislerine saldırdı

Çinli Unitree şirketinin geliştirdiği H1 insansı robot, halka açık bir gösteri sırasında aniden düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde hareket etmeye başlayınca, büyük şaşkınlık yaşandı.

HÜDA PAR’dan canlı yayında laiklikle ilgili skandal sözler

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı canlı yayında laikliği hedef aldı.

Almanya’da AfD’ye yasak yolu açıldı

Önümüzdeki günlerde güvenoyu alması beklenen CDU/CSU ve SPD hükümetinin yasak kararı alması için yasal zemin oluşmuş durumda.

İBB İmar Daire Başkanı Ramazan Gülten’den mektup: ‘Aydınlık günlerde buluşalım’

İBB soruşturmalarının ikinci dalgasında tutuklanan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten Silivri Cezaevi’nden bir mektup kaleme aldı. Gülten, “Kentin kamusal alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını, ormanlık alanlarını; ranta, talana, Kanal’a karşı savunan ‘İstanbul Muhafızları’, bu tür karşılıksız suçlamalarla, görevlerini hukukun gerekleri çerçevesinde yapmaktan alıkonuldular” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir