TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Başkanı: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yapısal Reformlar Önemli

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformların ve dijital altyapının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE SADECE DENETİM İLE YETERLİ DEĞİL

Kartaloğlu, vergi mevzuatı ve uygulamalarının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kayıt dışı ekonominin rekabet eşitsizliğine ve vergi kaçaklarına yol açtığına dikkat çekti.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformlar ve dijital altyapının önemine değinen Kartaloğlu, şunları belirtti: “Ancak, mücadelenin yalnızca denetimlerle yapılması yeterli olmayacaktır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, yapısal reformlar ve dijital altyapıyla desteklenmelidir.”

“VERGİ AFFI” KAYIT DIŞILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Kayıt dışı ekonomiyi besleyen en önemli unsurlardan biri olan “vergi affı” uygulamalarına dikkat çeken Emre Kartaloğlu, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi engelleyen bu tür uygulamaların önüne geçmek için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu mücadele, iş dünyası ve meslek mensuplarının da dahil olduğu tüm paydaşların aktif katılımıyla başarıya ulaşacaktır.”

“CEZALANDIRMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ÖNEMLİ”

Kartaloğlu, vergi uygulamaları ve finansal teknoloji alanlarında dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denetimlerin amacı, mükelleflere rehberlik etmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu yaklaşımla, hem iş dünyası faaliyetlerini sürdürebilecek hem de sağlıklı vergi gelirleri elde edilecektir.”

MEHMET ŞİMŞEK: OSB’LERE VERGİ MEMURLARI YERLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılarını tespit etmek için organize sanayi bölgeleri ve hallerin giriş-çıkışlarına vergi memurları yerleştirileceğini duyurdu. Şimşek, bu adımın vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Emeklilerin gözü temmuz ayında : Maaş ve promosyon zammı için geri sayım başladı

Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı zammı ile birlikte, emekliler yeni promosyon fırsatlarını araştırmaya başladı. Bankalar, maaş dilimlerine göre değişen promosyon ödemeleri sunmaya devam ederken, maaş artışının promosyonlara etkisi ise belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, maaş zammı sonrası bankaların promosyon tutarlarını artırabileceğini öngörüyor. Ancak, enflasyon oranlarının bu ödemeleri doğrudan etkileyebileceği belirtiliyor.

İngiltere Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizi kararını açıkladı. BoE, haziran ayı faizini yüzde 4,25’te sabit tuttu.

500 milyon dolarlık dış ticaret finansmanı

Ziraat Bankası, Kuveyt’in İslami finans alanında faaliyet gösteren kuruluşlarından Kuwait Finance House ile 500 milyon dolarlık dış ticaretin finansmanı için kaynak sağladı.

İstanbul Havalimanı küresel bağlantıda dünya lideri oldu

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) tarafından yayınlanan “2025 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu”na göre İstanbul Havalimanı, küresel çapta Bağlantı Merkezi Sıralaması’nda Frankfurt Havalimanı’nı geride bırakarak dünya lideri oldu.

Doların hükümdarlığını bitirecek işaretler var

Merkez Bankaları, kriz zamanlarında altının performansı, portföy çeşitlendirmesi ve enflasyondan korunma yöntemi olarak altına yöneliyor. Dünya Altın Konseyi’nin anketine katılanların yüzde 95’i altın rezervlerinin artacağını öngörürken, dolar rezervlerinin de azalacağını düşünüyor.

Emeklinin maaş zam hesabı değişti: Taban aylık için 4 senaryo ortaya çıktı

3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileri, milyonlarca emeklinin maaşını doğrudan etkileyecek. Taban emekli aylığı için dört farklı zam formülü gündemde. Tahminler yüzde 16-18 arası artışa işaret ederken, en düşük maaşın 17 bin TL seviyesine ulaşması bekleniyor.