“Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması” için son başvuru tarihi 16 Mayıs

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İle Üretim Süreçlerinde Dijitalleşme Artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, üretim süreçlerinde dijitalleşmenin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Yarışma, üretim, planlama, stok takibi, tedarik, pazarlama, yönetim ve karar destek, lojistik ve enerji kullanımı gibi alanlarda verimlilik, kalite, hız ve esneklik artışı sağlayarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünü güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda yarışma, ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesini teşvik ediyor.

Yarışmanın bu yılki odak noktası ise fabrika içi lojistikte veya depolarda kullanılabilecek, belirli yükleri taşıyabilen ve otonom şekilde hareket eden güdümlü robotlar. Yarışmacılardan, endüstriyel robot teknolojilerine katkı sağlayacak, yenilikçi ve işlevsel çözümler geliştirmeleri bekleniyor.

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Temel Seviye ve İleri Seviye olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Katılımcılar, Teknik Yeterlilik Formu, Proje Detay Raporu, Hareket ve Kabiliyet Videosu aşamalarından geçerek finale yükselecekler.

Yarışmanın son başvuru tarihi 16 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ve mezunlar yarışmaya katılabiliyor. Katılım en az 3 en fazla 15 kişilik takımlar halinde gerçekleştirilebiliyor. Yarışmada dereceye giren takımlara yüksek ödüller verilecek. Temel Seviye kategorisinin birincisi 150 bin TL, ikincisi 120 bin TL, üçüncüsü 100 bin TL ödül alacak. İleri Seviye kategorisinin birincisi 200 bin TL, ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 120 bin TL ödül kazanacak.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Nurolbank Loryma Cup Yat Yarışları Marmaris’te başladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 11’inci kez düzenlenen Nurolbank Loryma Cup Yat Yarışları’nda start verildi. ORC-A, ORC-B, ORC-C, ORC-D ve ORC-E sınıfında yarışan yatçılar, ikinci günü serbest gün geçirecek.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.