Rusya’nın asker kaçaklarının gönderildiği kanlı bodrum: Günde iki kez tuvalet, iki kez yemek”

Georgy’nin Zor Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Moskova’nın Lyubertsy banliyösünde yaşayan 44 yaşındaki üç çocuk babası Georgy, 2022 yılında, sağlık sorunlarına ve şiddete karşı olmasına rağmen Ukrayna’ya savaşmaya gönderildi.

İki kaçış girişimi ve iki kalp krizi sonrasında 2024 yılında ailesiyle Avrupa’da güvenli bir yerde bulunan Georgy, siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Moscow Times’ın aktardığına göre, Georgy’nin acı dolu hikayesi sığınmacıların ağır koşullarda tutulduğu gizli gözaltı merkezlerindeki deneyimlerine odaklanıyor.

Acil Durumda Seferber Edildi

Georgy, 2022 yılında askerlik şubesine “kayıtlarını güncellemek” için çağrıldığında, seferberlik emriyle karşılaşacağını tahmin etmiyordu. Hiçbir tıbbi değerlendirme yapılmamasına rağmen savaşa gönderildi.

Yaşadığı İnsanlık Dışı Koşullar

Rusya’ya dönmeye çalıştığında bir pusuya düşürülen Georgy ve diğer asker kaçakları, acı bir süreçten geçtiler. Rozsypne’de bulunan gizli hapishanede kabus dolu günler geçiren Georgy, insanlık dışı koşulları anlatıyor.

İşkence gören mahkumlar iki kez yemek yiyebilirken sadece iki kez tuvalete götürülüyorlardı. Yeniden cepheye dönmeyi reddedenler ise darp ve işkenceye maruz kalıyorlardı.

Kurtuluş ve Yeniden Görevlendirme

Georgy’nin hayatta kalmak için verdiği mücadele sonrasında, Kaliningrad’da Nazi kışlasına dönüştürülen bir gözaltı tesisine gönderildi. Fiziksel işkenceler sona ermiş olsa da psikolojik işkenceler sona ermiş değildi.

Georgy, hapishaneye girmeyi seçenlerin yeniden görevlendirildiğini ancak kendisinin bu kaderden kurtulduğunu anlatıyor. O dönemde, tıbbi muayenesi sonucu hizmete uygun olmadığı belirlendi ancak yaşadığı dramatik olaylar sonucunda yine de savaştan kaçabildi.

Georgy’nin Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Georgy’nin çile dolu hikayesi, insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını ve zor kaçışını konu alıyor. Acımasız gözaltı merkezlerinden kaçarak ailesine kavuşan Georgy, şimdi siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Georgy’nin yaşadığı zorlu süreç, insan hakları ihlallerine ve savaşın gerçek yüzüne bir ayna tutuyor.

Kişisel Mücadelesi ve Geleceği

Georgy’nin mücadelesi ve yaşadıkları, onun insanüstü çabalarını ve dayanıklılığını gözler önüne seriyor. Savaşın acımasızlığına karşı direnen Georgy, şimdi daha iyi bir hayat ve güvenli bir gelecek umut ediyor.

Related Posts

Ortadoğu kaynıyor! Peki Türkiye’de kaç ABD üssü bulunuyor? Hangi şehirlerde var?

ABD’ninde İran-İsrail savaşına dahil olması ile birlikte Ortadoğu’da gerilim hatsafaya çıktı. Savaş sürerken ABD’nin Tükkiye’deki üsleri ise merak konusu oldu. Peki Türkiye’de kaç ABD üssü var?

Rusya Devlet Başkanı Putin: Tüm Ukrayna bizim

Rusya Devlet Başkanı Putin: “Rus ve Ukrayna halklarının tek halk olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda tüm Ukrayna bizim. Rus askerin ayak bastığı yer bizim”

Tuvaletteki not yolcu uçağına acil iniş yaptırdı: Savaş jetleri havalandı

İngiltere’nin Cardiff kentinden Kanarya Adaları’na gitmekte olan bir yolcu uçağının tuvaletinde bulunan not, pilotun acil iniş yapmasına sebep oldu. Havaalanına inilene dek Portekiz Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16 uçakları eşlik etti.

Tarım İşletmesinin atları 31 milyon lira kazandırdı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Bursa’da yetiştirilen 55 safkan Arap tayı satıldı. Atlar 31 milyon 20 bin lira gelir sağladı

İran Dışişleri Bakanı: Diplomasi kararlılığımız sürüyor, sadece savunma amaçlı hareket ediyoruz

İran Dışişleri Bakanı: Diplomasi kararlılığımız sürüyor, sadece savunma amaçlı hareket ediyoruz

Akın Gürlek’in avukatından yat iddialarına yanıt

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatı Abdullah Adır, Gürlek hakkında son günlerde kamuoyunda tartışma yaratan iddialara yanıt verdi.