Manisalı besici CHP’li Başevirgen’e dert yandı

Manisa’da Besicilerin Karşılaştığı Zorluklar Gündemde

CHP’li Bekir Başevirgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Turgutlu’da besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, geçen yılla kıyasladıklarında karlarının olmadığını ifade etti.

“Destek olmayınca da bu işler olmuyor. Yem maliyeti çok yüksek. Biz sanayinin elemanıyız, sanayiye çalışıyoruz. 20 yıldır bu işin içindeyiz besicilik yapıyoruz. Yüzümüzün güldüğü anlar da oldu, gülmediği anlar da oldu ama işimiz bu bırakamıyoruz. Olmazsa olmazımız ama artık maliyetlerden dolayı bizim için çok zor.

Kimse 650-700 liraya yemin çuvalını alıp hayvan bakmakla ‘Para kazandım’ diyemez. Parasını veriyoruz, yemini döküyoruz, samanını getiriyoruz, hesabını bilerek yapıyoruz. Temizliyoruz satıyoruz, kesiyoruz, kestiriyoruz tekrar ikinci bir ümide sarılıyoruz, tekrar alıyoruz, gönlümüzü avutuyoruz.”

”3 YILDA BİR SEFER KAZANIRSAK GÖNLÜMÜZ TESELLİ OLUYOR”

Hem besicilerin hem de vatandaşların zor durumda olduğunu belirten besici, “Bakanın bakma gücü yok, kurban kesecek olanın kesecek gücü yok. Burası 13 yıldır var. Böyle kötü bir dönem hiç olmadı. 3 yılda bir sefer kazanırsak gönlümüz teselli oluyor. Biz sadece kırsalın hayvancılıkta desteklenmesini istiyoruz. Kırsalda hayvancılık desteklenmezse, hayvancılık bitmiştir. Eti seven, tüketen insanlarız ama çevre köyler de dahil bir kişi gidip kasaptan et alamıyordur. Kırsalda biz hayvanların yemine dayanamıyorsak, et almaya nasıl gücümüz olsun?

Ona da yok. Annemizin maaşı var, oradan buradan destekle bir şekilde işi götüreceğiz diye uğraşıyoruz. Birbirimize destek olmazsak hiç olmaz. Bıçak parası aynı olsun vatandaş da alabilsin ama yem fiyatı düşsün. Biz ete 20 lira zam geldi diye seviniyoruz akşam, sabah kalkıyoruz yemin çuvalına 50 lira zam gelmiş. Sevincimiz bir gece ya sürüyor ya sürmüyor” diye konuştu.

Yem fiyatlarının yüksek oluşundan şikayet eden bir diğer besici ise, “Hayvanlara 8 ay dışarıda merada bakıyorum, 4 ay dama giriyorum o 4 aya dayanamıyorum. Maliyetin yüksek oluşu o dört ayı bile sıkıntılı hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Meriç Sulaması Projesi’yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

Edirne’de, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Edirne Meriç Sulaması Projesi” ile Meriç Ovası’ndaki 78 bin dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuştu.

Emeklilere rekor promosyon: Bir banka tutarı 25 bin TL’ye yükseltti

Yapı Kredi, emekli maaşlarının yatırılması için Yapı Kredi’yi tercih eden emeklilere 25 bin liraya varan nakit promosyon imkanı sağlıyor.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …