iPhone kullananlara devlet destekli casus yazılım uyarısı

Apple, Siber Saldırılarda Öncelikli Hedefler Arasında

Apple’ın açıklamasına göre özellikle gazeteciler, insan hakları savunucuları, aktivistler ve muhalif siyasetçiler, bu siber saldırıların öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Şirket, iPhone’lara herhangi bir fiziksel müdahale olmadan sızılabildiğini ve casus yazılımın cihazdaki tüm verilere ulaşabildiğini bildirdi.

Bu tür gelişmiş yazılımların, kullanıcılar farkında bile olmadan cihazda aktif hale geldiği ve konum bilgisi, mesajlar, e-postalar hatta mikrofon kullanımı gibi hassas verilere erişim sağlayabildiği kaydedildi.

UYARILAR DÜNYA ÇAPINDA GÖNDERİLİYOR

Apple, 2021 yılından bu yana benzer saldırılara dair dünya genelinde kullanıcılarını bilgilendiren uyarılar gönderiyor. Bu son bildirimle birlikte şimdiye kadar 100’den fazla ülkedeki kullanıcıya benzer güvenlik uyarısı iletildiği belirtildi. Her bir uyarının, ‘yüksek derecede güvenilir istihbarat’ ve analizlere dayandığı vurgulandı.

KULLANICILARA ÇAĞRI: KİLİT MODUNU AÇIN

Apple, kullanıcıların kişisel verilerini koruyabilmesi için iOS cihazlarda bulunan “Kilit Modu” özelliğini aktif hale getirmesini öneriyor. Bu mod, cihazdaki bazı işlevleri kısıtlayarak saldırı düzeyini azaltıyor ve devlet destekli yazılımlara karşı fazladan koruma katmanı sağlıyor.

Ancak Apple, bu uyarıların belirli ülke veya hükümeti doğrudan suçlamak anlamına gelmediğini, yalnızca kullanıcı güvenliğini sağlama amacı taşıdığını da ekledi.

Related Posts

Önce 600 bin araçlık dev geri çağırma, şimdi de hidrojen iptali: Peugeot ve Citroën’in çatı şirketinde neler oluyor?

Aynı hafta içinde hem yüz binlerce dizel aracını geri çağıran hem de geleceğin teknolojisi olarak lanse ettiği projeyi aniden sonlandıran Stellantis, kârlılık baskısı ile teknolojik gelecek arasında sıkışıp kaldığı bir kriz dönemine girdiğinin sinyallerini veriyor.

Windows 11’de düşük performans takibi için yeni dönem başlıyor

Yeni Windows 11 test sürümünde yer alan sistemle birlikte, bilgisayarda yaşanan yavaşlıklar otomatik olarak kayda alınacak. Bu verilerle, işletim sisteminin hangi alanlarda iyileştirilmesi gerektiği daha net belirlenecek.

Biyoplastikler Mars’ta yaşam umudunu arttırdı

Harvard Üniversitesi’nden Robin Wordsworth liderliğindeki bir araştırma ekibi, biyolojik kökenli polilaktik asit (PLA) ile üretilmiş 3D baskılı odacıklar içerisinde Dunaliella tertiolecta isimli yeşil algleri başarıyla yetiştirdi. Bu odacıklar, Mars …

Huawei’den orta segment telefonlarda pil devrimi

Huawei, bu yıl amiral gemisi modellerinde gösterdiği pil performansını orta segmente taşımaya hazırlanıyor. Çin merkezli teknoloji platformu DigitalChatStation tarafından sızdırılan bilgilere göre, şirket 6480 mAh ile 6600 mAh arasında değişen …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?