Görenler inanamadı: Kendisini rehin alan kişiyle fotoğraf çektirdi

Mısır’ın başkenti Kahire’ye uçan EgyptAir’e ait bir uçak, Seif Eldin Mustafa isimli terörist tarafından rehin alındı. Uçağı havaya uçurma tehdidiyle Kıbrıs’a indirten Mustafa, 55 yolcudan yedisi hariç diğerlerini serbest bıraktı.

Ancak olaylar bundan sonra daha da ilginçleşti. Kalan dört mürettebat ve üç yolcu arasında yer alan 26 yaşındaki Ben Innes, Mustafa’nın yanına giderek “hatıra fotoğrafı” çekilme talebinde bulundu. Şaşırtıcı bir şekilde terörist de bu teklifi kabul etti.​

Daha sonra tutuklanan Mustafa’nın üzerindeki bombalı yeleğin sahte olduğu ortaya çıktı.

Mürettebattan biri de uçağı kaçıran kişiyle “hatıra fotoğrafı” çektirdi…

“KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOKTU”

Ancak Innes, bunu bilmiyordu ve neden Mustafa’yla fotoğraf çektirmek istediği sorulduğunda, olası bir kriz karşısında iyimser kalmaya çalıştığını söyledi.

UniLad’ın bildirdiğine göre, eğer hayatta kalırsa güzel bir fotoğraf olacağına inanıyordu, eğer hayatta kalmasaydı da zaten kaybedecek bir şeyi yoktu.

Olay sonrasında Sun’a konuşan adam, “Zorluklar karşısında neşeli kalmaya çalışırken tedbiri elden kaçırdım. Eğer bombası gerçekse zaten kaybedecek bir şeyim olmadığını düşündüm, bu yüzden de daha yakından incelemek istedim.”

“Kabin ekibinden birini benim için tercüme yapması için görevlendirdim ve onunla bir fotoğraf çekilip çekilemeyeceğimi sordum. O kabul etti, ben de onun yanında durdum ve hostes çekim yaparken kameraya gülümsedim. Şimdiye kadarki en iyi fotoğraf.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir