Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

İklim Değişikliği ve Sağlık Uzmanından Su Tüketimi Uyarıları

Prof. Dr. Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle birlikte tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının sadece tabiatı değil, insanları da etkilediğini belirten Kiraz, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de sıcaklık ve nemin artmasıyla tropikal gecelerin uzun süreliğine görülmeye başladığını söyleyen Kiraz, şunları dile getirdi:

“Nem ve sıcaklığın arttığı uzun süreli güneş ışığı olan gecelerde su tüketimi önemlidir. Bu nedenle yatak odanızda su bulundurun. İklim değişikliğinin etkisiyle böbrek sağlığı sorunlarının genç yaşlarda baş gösterebileceğini unutmayın. Bu sebeple, düzenli olarak böbrek sağlığı testlerinizi yaptırın. Eğer böbrek fonksiyonlarınızda bir düşüş fark ederseniz, beslenme ve su tüketiminizi gözden geçirin.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün iklim değişikliği konusundaki uyarılarına dikkat çeken Kiraz, gelecek yıllarda yaşlı ölüm oranlarında artış olabileceğini belirtti.

Kiraz, aşırı sıcaklar, soğuklar, hava olayları ve kalitesiz su tüketiminin böbrek hastalıklarına yol açabileceğini vurgulayarak, kendi araştırmalarını bu konu üzerine yoğunlaştıracağını söyledi.

Su tüketiminin öneminin altını çizen Kiraz, şunları ekledi:

“Böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ettirin ve temel böbrek fonksiyon değerlerinizi öğrenin. Bu testleri düzenli aralıklarla yaptırın. Doktorunuz beslenme ve su diyeti önerilerinde bulunursa, bu önerilere uyun. İklim değişikliği ani etkilerle karşımıza çıkabilir. Sağlığınızı korumak için dikkatli olun.”

“Yeryüzü sularından yer altı sularına doğru geçiş yapıyoruz”

Kiraz, su tüketiminin azalmasıyla ilgili uyarılarda bulunarak, dip sularının kirliliği nedeniyle kuyu veya tulumba suyunun dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şu önemli noktalara dikkat çekti:

“Su kaynaklarının durumu değişebilir. Suların içeriği ve tadı farklılık gösterebilir. Eskiden içtiğiniz suyu kaynatmadan tüketmeyin. Eğer kaynatmanın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, suyu bir laboratuvara analiz ettirin. Dezenfeksiyon için klor kullanımını ihmal etmeyin. İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız azalıyor. Su tüketimi konusunda dikkatli olun.”

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Alzheimer riskini artıran yeni genetik varyant tespit edildi

Avustralya’da yapılan çarpıcı araştırma, yaşlı erkekleri daha fazla etkileyen genetik bir varyantın Alzheimer riskini ciddi oranda yükselttiğini ortaya koydu.

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artarken yeni dalganın bu ay içinde zirve noktasına ulaşacağı ve hazirandan itibaren düşüşe geçeceği öngörülüyor.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı