Asgari ücretin kaç lira olması gerektiğini açıkladı Londra ve Artvin’i örnek gösterdi

Yüksek Enflasyonun Etkisi: Asgari Ücret ve Borç Batağı

Yüksek enflasyonun hızla tüketip erittiği asgari ücrete ara zam yapılmazken, milyonlarca insan borç batağında ayakta kalmaya çalışıyor.

Hazır giyim sektörünün önde gelen firmalarından Bisse’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, ülkenin ekonomik tablosunu ve sektördeki sorunları değerlendirerek asgari ücret konusunda bölgesel farklılıkların uygulanmasını önerdi.

“İSTANBUL’DA 5 BİN LİRAYLA BALKON TUTABİLİR MİSİN?”

Kefeli, bölgesel uygulamanın önemini açıklarken şöyle dedi: “Örnek vermek gerekirse, ben Artvinliyim. Artvin’de 5 bin liraya bir villa tutabilirsiniz belki. Peki ya İstanbul’da 5 bin liraya balkon tutabilir misiniz? Burada sebze, et gibi ürünler arasında %400-500 gibi ciddi fiyat farkları var.”

Kefeli, dünya genelinde böyle uygulamaların olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin de buna geçmesi gerektiğini vurguladı.

“22 BİN LİRA ASGARİ ÜCRET YETERSİZ”

Kefeli, sendikaların bölgesel asgari ücret uygulamasına karşı çıktığını belirtirken, “Neden 6 bölge için aynı asgari ücreti belirlemeyin? İstanbul’da 22 bin lira asgari ücret çok az, en azından İstanbul için 50 bin lira olmalı. Bu miktar da zamanla düzeltilmeli.” şeklinde konuştu.

Kefeli, katıldığı bir televizyon programında hazır giyim sektörünün zorlu bir dönemden geçtiğini ve dünya genelinde daralmalar yaşandığını belirtti. Ancak bu sürecin Türkiye’deki sektörü fasonculuktan markalaşmaya götüreceğine inandığını dile getirdi.

“MISIR’DAN GERİ DÖNÜŞ OLMALI”

Mısır’a giden tekstilciler konusunda konuşan Kefeli, “Başlangıçta üretimde büyük sıkıntılar yaşandı. Birçok kişi Mısır’a gitti. Ancak umarım hepsi geri döner. Daha önce de benzer durumlar yaşandı. Mısır kolay bir pazar değil. Ancak geleceklerini burada göreceğiz ve devletin ufak düzenlemeler yapması gerekecek. Örneğin, bölgesel asgari ücrete geçmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi ve inşaat maliyetleri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayi üretimi ve inşaat maliyetlerinde hareketlilik sürüyor. Ekonomideki gelişmeler sektörleri farklı yönlerden etkiliyor. Uzmanlar, bu dinamiklerin üretim ve yatırım kararlarını şekillendirdiğini belirtiyor.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Emlakçıların ‘1 TL’ reklamına ceza

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, fahiş fiyat ve manipülasyonların engellenmesi için konut satışlarına getirilen düzenlemelere rağmen, bazı firmaların reklamlarında konutların gerçek değeri yerine “1 TL” yazarak ilgilenen kişilerin yanıltılmasına zemin hazırlandığını tespit etti. Kurul, söz konusu reklamların engellenmesini kararlaştırdı.

53.800 futbol sahası 3 şirkete verilecek

İktidar, zeytinlik düzenlemesiyle 3 yıllık kömür rezervi için 53 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki alanı 3 şirketin madencilik faaliyetine açıyor.